• НАСЛОВНА
  • О РЕСТОРАНУ
  • НАШ ЗНАК
  • ШЕФ
  • ЈЕЛОВНИК
  • ГАЛЕРИЈА
  • РЕЗЕРВАЦИЈЕ
  • КОНТАКТ
EN

Јеловник

  • ЈЕЛОВНИК
  • КАРТА ПИЋА
  • КАРТА ВИНА

Доручак

Даска доручак -

за две особе
Његушка пршута, говеђа пршута, панчета, крављи сир, крављи качкаваљ,парадајз, пројице, хлеб

780 рсд

Медитерански сендвич

Домаћи кроасани филовани сирним намазом са његушком пршутом, тиквицама и руколом

390 рсд

Вегетеријански сендвич

Домаћи интегрални кроасани филовани патеом од маслина, са свеже сецканим поврћем

210 рсд

Тост

Тост са шунком, качкаваљем, кечапом и миксом зелених салата

390 рсд

Пилећa паштета

Домаћа пилећа паштета сервирана са домаћим џемом од лука, 300 гр

330 рсд

Поширана јаја

Поширана јаја на миксу зелених салата, са домаћим мајонезом

290 рсд

Омлет са шунком и сиром

290 рсд

Омлет са сланином и сиром

290 рсд

Слатки доручак

хлеб, путер, мармелада, мед

190 рсд

Мусли на наш начин, са млеком или са јогуртом

260 рсд

Хладно предјело

Даска Ниш


Пеглана пиротска кобасица, дуван чварци, ајвар, пуњена бабура са сиром, 260 гр

690 рсд

Даска Стамболијски


Његушка пршута, говеђа пршута, панчета, маринирано поврће, 260 гр

680 рсд

Даска Балканских сирева


Крављи сир, овчији сир, крављи качкаваљ, овчији качкаваљ, маслине, 260 гр

610 рсд

Козији сир са плеснима


Одлежали кoзији сир у храстовој кори, 115 гр

520 рсд

Јунећи карпаћо


Јунећи карпаћо са тиквицама на миксу зелених салата и преливом од бадема и сушеног парадајза, 300 гр

1270 рсд

Тартар бифтек


400 гр

2890 рсд

Топло предјело

Мирочки сир шкриповац


610 рсд

Димљени козији сир


Гриловани димљени козији сир на миксу зелених салата и лимуном, 200 гр

610 рсд

Мелентзано


Гриловани плави патлиџан запечен са крављим качкаваљем и парадајз сосом, 350 гр

590 рсд

Пиротски ђубек


Гриловани сир на миксу зелених салата, 250 гр

550 рсд

Гравче на тавче


350 гр

390 рсд

Рижото с поврћем


330 гр

490 рсд

Супа и чорба

Телећа чорба на старопланински начин


Телећа чорба, црни лук, шаргарепа, целер, павлака, јаје и зачини

350 рсд

Говеђа супа са поврћем


Шаргарепа, целер и домаћа резанца

210 рсд

Потаж дана


240 рсд

Рибљи специјалитет

Туна стејк са или без корице од сусама на пиреу од целера са зачинским сосом


350 гр

2050 рсд

Филе лососа са или без хрскаве корице од коријандера и бибера са рижотом


350 гр

1490 рсд

Орада на далматинском вариву

кг

2600 рсд

Бранцин са поврћем на маслиновом уљу

кг

2600 рсд

Фритиране лигње


Филетиране лигње, хрскави кромпир и тартар сос, 350 гр

1290 рсд

Лигње на жару на далматинском вариву

350 гр

1380 рсд

Гамбори на жару са рижотом


350 гр

1680 рсд

Грилована пастрмка са далматинским варивом

кг

1680 рсд

Јело по поруџбини

Натур бифтек


Посебно одабрани јунећи одрезак са поврћем на путеру, 300 гр

1850 рсд

Пепер стејк


Посебно одабрани јунећи одрезак са преливом од три врсте бибера, 350 гр

2090 рсд

Бифтек “Стара планина”


Посебно одабрани јунећи одрезак са сосом од сувих и свежих печурака са Старе планине, 350 гр

2090 рсд

Бифтек у уљу


Одлежали јунећи бифтек у хладно цеђеном екстра девичанском маслиновом уљу са зачинским биљем, 350 гр

2250 рсд

Одрезак јунећег филеа како га Филип воли


Маринирани јунећи филе на салати од руколе и чери парадајза, 350 гр

1890 рсд

Карађорђева шницла


400 гр

890 рсд

Свињски филе


Припремљен Соус виде технологијом кувања преливен уљем од белог лука са крокетима од кромпира, 300 гр

770 рсд

Пилећи филе у сосу од пармезана


350 гр

790 рсд

Кордон блу


Пилетина у сосу од пармезана, 350 гр

650 рсд

Пилећи филе


Припремљен Соус виде технологијом кувања са поврћем на путеру, 300 гр

650 рсд

Ћурећи филе


Припремљен Соус виде технологијом кувања, са пиреом од кукуруз шећерца и егзотичним сосом, 300 гр

890 рсд

Салтибока


Ћурећи филе са пршутом у сопственом сосу и прилогом од пиреа, 350 гр

1300 рсд

Специјалитет куће

Јагњетина у млеку


300 гр

1180 рсд

Јагњетина испод сача


Јагњетина 300 гр, кромпир из сача 120 гр

1290 рсд

Телетина испод сача


Телетина 300 гр, кромпир из сача 120 гр

1190 рсд

Пљескавица Стамболијски


Јунеће месо 300гр, дуван чварци 50гр, крављи качкаваљ 100гр, прази лук

880 рсд

Свињски врат у медовини


Печење од свињског врата са медом и пивом, 300 гр

890 рсд

Хајдучка сабља -

за две особе
Фламбирани јунећи, свињски, пилећи филе у лозовој ракији, са поврћем на путеру, 800 гр

2680 рсд

Тандур


Рагу од пилећих прса са кромпиром, тиквицама, наранџом и бадемом, 400 гр

860 рсд

Димљена буткица


У сосу од кајмака и рена са зачинским кромпиром 350 гр

990 рсд

Јело са роштиља

Пуњена бела вешалица


Пуњена бела вешалица са качкаваљем и сланином 300 гр, кромпир 100 гр

880 рсд

Пљескавица


Јунеће месо 300 гр, кромпир 100 гр

440 рсд

Ћевапи


Јунеће месо 300 гр, кромпир 100 гр

440 рсд

Лесковачки уштипак


Јунеће месо 300 гр, кромпир 100 гр

590 рсд

Димљена свињска ребарца на пире кромпиру са кајмаком


400 гр

690 рсд

Прилог

Зачински кромпир из рерне


250 гр

190 рсд

Далматинско вариво


250 гр

230 рсд

Гриловано поврће


250 гр

250 рсд

Пире кромпир


250 гр

150 рсд

Помфрит


250 гр

150 рсд

Салата

Моравска


290 рсд

Српска


250 рсд

Шопска


290 рсд

Грчка


450 рсд

Купус


190 рсд

Витаминска салата


290 рсд

Микс зелених салата


290 рсд

Медитеранска салата


480 рсд

Кисели купус


210 рсд

Белолучана


1 ком

90 рсд

Папричица у уљу


1 ком

90 рсд

Салата оброк

Бифтек салата


Оброк салата са маринираним јунећим бифтеком, миксом зелених салата, руколом, биф дресингом и конкасеом, 360 гр

990 рсд

Салата са грилованом пилетином


Салата са грилованом пилетином на миксу зелених салата, сушеним парадајзом, хрскавом сланином и пармезаном, 340 гр

690 рсд

Салата "Балкан" -

za dve osobe
Цвекла са козијим сиром и орасима на миску зелених салата, 260 гр

480 рсд

Туна салата


Најфинији комадићи туне одлежали у нашој маринади са миксом зелених салата, луком, парадајзом, бадемом и основним винегретом, 350 гр

1190 рсд

Посна и вегетеријанска јела

Гриловано поврће


250 рсд

Зачински кромпир из рерне


190 рсд

Далматинско вариво

230 рсд

Рижото са поврћем


490 рсд

Гравче на тавче


390 рсд

Дечији мени

Јагодица Бобица


350 рсд

Пера Ждера


290 рсд

Патак Дача


250 рсд

Душко Дугоушко


290 рсд

Наша мала посластичара

Љубав на први поглед


340 рсд

Господин Чоколадни


340 рсд

Лепи Џони


320 рсд

Трилеће


310 рсд

Бледска кремпита


270 рсд

Лимун тарт


290 рсд

Наша торта


310 рсд

Данилов избор


340 рсд

Баклава на Сашин начин


240 рсд

Палачинке


240 рсд

Снежни ананас


370 рсд

Вегано колач


370 рсд

Аперитив

Мартини бјанко

0,03л

190 рсд

Мартини росо

0,03л

190 рсд

Кампари

0,03л

190 рсд

Јегермајстер

0,03л

190 рсд

Горки лист

0,03л

160 рсд

Рамацоти

0,03л

190 рсд

Узо 12

0,03л

160 рсд

Џин

Бомбај сафир

0,03л

250 рсд

Виски

Џони вокер ред

0,03л

190 рсд

Џони вокер блек

0,03л

390 рсд

Џони вокер голд

0,03л

510 рсд

Балантајнс фајнест

0,03л

190 рсд

Џејмисон

0,03л

220 рсд

Џејмисон 12 г.

0,03л

390 рсд

Чивас 12 г.

0,03л

390 рсд

Чивас 18 г.

0,03л

790 рсд

Чивас ројал салут 21 г.

0,03л

1550 рсд

Сингл малт

Лафрог 10 г.

0,03л

420 рсд

Гленливет 12 г.

0,03л

390 рсд

Лагавулин 16 г.

0,03л

770 рсд

Бурбон

Мејкерс марк

0,03л

400 рсд

Фор роузес

0,03л

190 рсд

Џек Денијелс

0,03л

290 рсд

Џек Денијелс сингл барел

0,03л

520 рсд

Коњак

Курвазије В.С.O.П.

0,03л

400 рсд

Курвазије ИКС.O.

0,03л

1550 рсд

Хенеси фајн коњак

0,03л

450 рсд

Хенеси ИКС.O.

0,03л

1950 рсд

Бренди

Вињак 5

0,03л

190 рсд

Вињак ИКС.O.

0,03л

650 рсд

Метакса 7*

0,03л

290 рсд

Водка

Абсолут

0,03л

190 рсд

Греј гус

0,03л

490 рсд

Иван Грозни

0,03л

520 рсд

Текила

Олмека бјанко

0,03л

190 рсд

Рум

Бакарди супериор

0,03л

190 рсд

Хавана клуб 7

0,03л

350 рсд

Ракија

Виљамовка “Стамболијска”

0,05л

190 рсд

Лоза “Стамболијска”

0,05л

190 рсд

Дуња “Стамболијска”

0,05л

190 рсд

Шљива “Јелички Дукат“

0,03л

250 рсд

Медова ракија “Јездић”

0,03л

250 рсд

Лоза 13. јул

0,03л

190 рсд

Стомаклија

0,03л

190 рсд

Линцура

0,03л

190 рсд

Мастика

0,03л

190 рсд

Стара соколова ракија

0,03л

280 рсд

Стара соколова шљива 12 г.

0,03л

540 рсд

Дуња стара песма 5 г.

0,03л

420 рсд

Пиво

Tочено

0,3л

220 рсд

Tочено

0,5л

280 рсд

Пилснер Уркел Плзен

0,33л

280 рсд

Хајнекен

0,25л

320 рсд

Нишко

0,33л

195 рсд

Козел тамно

0,5л

340 рсд

Пауланер

0,33л

340 рсд

Ликери

Аперол

0,03л

190 рсд

Арчерс

0,03л

190 рсд

Амарето

0,03л

190 рсд

Малибу

0,03л

190 рсд

Лимонћело

0,03л

190 рсд

Бејлис

0,03л

240 рсд

Газирани сокови

Кока кола

0,25л

180 рсд

Кока кола зеро

0,25л

180 рсд

Кокта

0,25л

180 рсд

Фанта

0,25л

180 рсд

Спрајт

0,25л

180 рсд

Битер лемон

0,25л

180 рсд

Тоник вотер

0,25л

180 рсд

Негазирани сокови

Домаћи кашасти сок 100% природан без шећера,од вишње, купине, малине


0.2л

320 рсд

Jагода, јабука, наранџа, бресква, боровница, кајсија


0.2л

160 рсд

Свеже цеђени сокови

Лимунада

0.3л

180 рсд

Цеђена наранџа

0.3л

230 рсд

Цеђени грејпфрут

0.3л

240 рсд

Витамин Ц

лимун, наранџа, грејпфрут, мед

0.3л

320 рсд

Имуно микс

наранџа, шаргарепа, ананас, ђумбир

0.3л

420 рсд

Минерална вода

Аква вива

0,33л

120 рсд

Аква вива

0,75л

210 рсд

Књаз Милош

0,25л

120 рсд

Књаз Милош

0,75л

210 рсд

Сода Вода

0,75л

150 рсд

Енергетски напици

Ред Бул

0,2л

300 рсд

Безалкохолни коктели

Вирџин мохито

сода вода, лимета, нана, шећер, воћни пире

300 рсд

Енерџајзер

наранџа сок, лимун, лимета, ванила сируп, гренадин

300 рсд

Коктели

Поље јагода

Абсолут вотка, пире од јагода, цеђена лимета, нана, јагода, Просеко

550 рсд

Мохито

Хавана клуб 3, сода, жути шећер, лимета, нана

420 рсд

Маргарита

Олмека бјанко, Kонтро, цеђена лимета, со

420 рсд

Мартини

Бомбај сафир, Мартини, маслине

520 рсд

Негрони

Бомбај сафир, Кампари, Мартини росо

520 рсд

Космополитан

аперол, просеко, сода вода, колут наранџе

450 рсд

Скс он д бич

Абсолут вотка, Арчeрс, наранџа сок, брусница сок

450 рсд

Аперол шприц

Аперол, Просеко, сода вода, наранџа

500 рсд

Маи таи

Хавана клуб 3, Хавана клуб 7, Контро, Амерето, цеђена лимета, наранџа сок, ананас сок, нана

580 рсд

Кафе и топли напици

Домаћа кафа

100 рсд

Еспресо

130 рсд

Дупли еспресо

190 рсд

Макиато

140 рсд

Капућино

150 рсд

Фредо кафа

210 рсд

Кафе лате

160 рсд

Нес кафа

160 рсд

Топла чоколада

180 рсд

Чај Ронфелд

140 рсд

Чај сет Ронфелд

190 рсд

Кувана ракија

190 рсд

Кувано вино

210 рсд

Вина Стамболијски на чашу

Сардоне

0,15л

470 рсд

Росе

0,15л

250 рсд

Каберне Барик

0,15л

650 рсд

Десертна вина

Главна карактеристика десертних вина, поред високог постотка алкохола је и висок постотак шећера. Она се најчешће производе тако да се при крају ферментације вину дода - алкохол (обично дестилат вина), па се на тај начин зауставља врење. Због тога су десертна вина слатка, са високим постотком шећера из грожђа које квасци нису били у могућности у потпуности да претворе у алкохол. Десертна вина се пију као аперитив пре јела, или након јела уз колаче или воће. Вино мора бити довољно слатко да парира укусу десерта, а уједно да употпуни слатки ужитак. Нудимо Вам “Слатку малу”, јединствену слатку тамјанику винарије “Будимир” и “Вишњицу” винарије “Јовић”, произведену оригиналном технологијом од наменски неговане аутохтоне сорте вишања.

Тамјаника Слатка Мала -

алк. 11% вол.
Тамјаника 100%, слатко вино
Винарија „Будимир”, Три Мораве рејон

0.05л

290 рсд

Вишњица -

алк. 13% вол.
Облачинска вишња 100%
специјално воћно вино
Винарија „Јовић“, Потркање, Књажевац

0.1л

260 рсд

Пенушаво вино и шампањац

Пенушава вина су уобичајена као аперитив: суво пенушаво вино, шампањац , полуслатко пенушаво вино, бело суво или слатко вино, и просеко.

Уз суве посластице без чоколаде конзумирају се пенушава вина старијег годишта.

Посластице попут колача и сладоледа иду добро у комбинацији са специјалним ликерским винима, полусувим пенушавим винима и ароматичним слатким винима.

Уколико се ради о воћу, бело слатко, пенушаво вино и ликерски Росе најбољи су избор.

Просеко Мионето -

алк. 11% вол.
Тревисо, Италија

0.75л

2400 рсд

Тријумф -

алк. 12% вол.
Пино ноар 100%
Подрум „Александровић”, Опленац

0.75л

3850 рсд

Брут Империјал -

алк. 12% вол.
Пино ноар, пино мунир, шардоне
Моет & Шандон, Шампања
Француска

0,75л

12100 рсд

Розе Империјал -

алк. 12% вол.
Пино ноар, пино мунир, шардоне
Моет & Шандон, Шампања
Француска

0,75л

15500 рсд

Дом Перињон Брут -

алк. 12% вол.
Пино ноар, шардоне
Моет & Шандон, Шампања
Француска

0,75л

35500 рсд

Бело вино

Лагано бело вино са израженим киселинама се савршено слаже уз предјела, док свеже бело вино са воћном аромом препоручујемо уз мање масна сухомесната предјела, гарнирана лаганим сиревима, дињом, белим грожђем и канапеима.

Риба спремљена на различите начине, са или без соса, изврсно се слаже уз бело суво квалитетно вино.

Када је реч о месу, бело месо испечено на роштиљу употпуњује се са белим сувим вином (совињон блан).

Суве посластице, оне без чоколаде, добро подносе бела слатка и полуслатка вина.

Шардоне

Шардоне је веома распрострањена сорта, нарочито у хладнијим климатским условима, а подједнако је популарна и у Европи и у Новом свету. Од ње се производе освежавајућа, питка, елегантна и ароматична вина минералног карактера, са цветним и воћним аромама. Пуноћа и сочност разликују се у зависности од поднебља, тако да се производи у више стилова. Шардоне је бело вино средњег до пуног тела, са укусима жутих цитруса, брескве, јабуке и тропског воћа (банане и ананаса), а често има и укус цимета и карамела (када сазрева у бурадима има зачинске ноте). Може бити и пенушав. Идеално се слаже уз пилетину, свињетину, печурке, кремасте сосове и меке сиреве.

Стамболијско бело -

алк. 13% вол.
Посебна селекција
Шардоне 100% барик, суво бело
Винарија „Доја“, Доња Јошаница

0.75л

2790 рсд

Шардоне „Звонко Богдан“ -

алк. 14% вол.
Шардоне 100%, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0.75л

1900 рсд

Шардоне „Ковачевић“ -

алк. 13,5% вол.
Шардоне 100%, суво вино
Винарија „Ковачевић“, Ириг

0.75л

2340 рсд

Шардоне „Селекција“ -

алк. 13% вол.
Шардоне 100%, врхунско суво вино
Подрум „Радовановић“, Крњево

0,75л

2650 рсд

Совињон блан

Од ове сорте грожђа производе се освежавајућа ароматична бела вина, са високом киселошћу, умереним алкохолом, минералним карактером, са сувим завршетком и аромама лимуна и свеже посечене траве. Имају светло-жућкасту боју са сивим и зеленим тоновима. Слаже се уз рибу, пилетину, свињетину, телетину, козји сир, као и друге меке сиреве.

Совињон блан „Звонко Богдан“ -

алк. 13,5% вол.
Совињон блан 100%, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

1900 рсд

Совињон блан "Јовић" -

алк. 13% вол.
Сoвињон блан 100%, суво вино
Винарија „Јовић“, Потркање, Књажевац

0,75л

1650 рсд

Икон Кампана Албус -

алк. 13% вол.
Совињон блан барик 100%, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

5750 рсд

Пино

Пино је бело вино лаганог тела, са аромама цитруса (лимете, поморанџе), јабуке и крушке и цветним нотама. Вина су питка, лаганог тела, често са горким укусом на палеу (горки бадем, кинин). Комбинују се са салатама и лаганим сиревима.

Пино блан -

алк. 13,5% вол.
Пино блан 100%, полусуво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

1900 рсд

Пино гриђо -

алк. 13% вол.
Пино гриђо 100%, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

1900 рсд

Јерман -

алк. 12.5% вол.
Пино гриђо 100%, суво вино
Фриоли, Италија

0,75л

5100 рсд

Морава

Вино је светло жуте боје са нежним сивим одсјајем. На носу развијене интензивне примарне хербалне ароме, подржане одличном свежином са благим назнакама сувог ливадског цвећа у позадини. Мирис се отвара у слојевима према воћним аромама личија и беле виноградарске брескве. На укусу свеже и лагано са вибрантним киселинама. Средње пуног тела са пријатном и сочном завршницом укуса. Као јединствена аутохтона сорта грожђа, Морава преточена у боцу својим укусом осликава управо поднебље са кога потиче.

Морава се препоручује уз сезонске салате са кремастим преливима, похована и грилована бела меса, белу рибу или као аперитивно вино.

Морава -

алк. 13% вол.
Морава 100%, суво вино
Винарија „Јелић", Ваљево

0,75л

3600 рсд

Ризлинг

Ризлинг је свеже вино, са цветним и биљним елементима. То је вино које је варијабилне слаткоће. Нека вина немају ферментисан сав воћни шећер, па могу бити и слатка, полуслатка или полусува. Имају цитрусне укусе (лимета, лимун) и укусе брескве и нектарине. Киселине су увек високе, а вино може бити или хармонично слатко (слатко и кисело) или суво (са веома високим нивоом киселина). Слаткоћа ризлинга је увек избор винара, а не нешто што се подразумева за сорту. То је типична сорта Немачке, долина Рајне и Мозела, али се гаји у нашим винским крајевима врло успешно. Суви ризлинг идеално иде уз пилетину, свињетину и ћуретину.

Рајнски Ризлинг -

алк. 13,5% вол.
Ризлинг 100%, суво вино
Винарија „Јовић", Потркање, Књажевац

0,75л

1450 рсд

Жилавка

Традиционална жилавка је суво вино, врхунског квалитета, посебно одабрано и однеговано у подруму. Kарактерише га пуноћа укуса, елегантна воћна нота диње, угодна и освежавајућа киселост, као и мистична арома која се дуго задржава у устима.

Равнотежа између топлих дана и хладних ноћи је допринела да Жилавка преузме најбоље од јесењег сунца и очува своју свежину. Посебно препоручено уз бело месо и белу рибу.

Мостарска жилавка -

алк. 12,5% вол.
Жилавка 100%, суво вино
Винарија „Читлук“, Б И Х

0,75л

1650 рсд

Тамјаника

Тамјаника, темјаника или тамњаника само су неки од локалних назива за белу аутохтону српску сорту која се гаји у жупском виногорју. Ово вино има мускатни мирис, пријатан и хармоничан укус и веома је питко. Жуто - зелене боје и има зачинске ноте цимета, босиљка и жалфије, као и воћне ноте цитруса, ананаса и јагоде. Одлично се слаже са рибом и морским плодовима, са печуркама, као и са колачима од ораха, лешника и бадема.

Мускат -

алк. 12% вол.
Мускат Тамјаника 100%, полусуво вино
Подрум „Бовин“, Неготино

0,75л

1800 рсд

Тамјаника "Спасић" -

алк. 12,5% вол.
Тамјаника 100%, суво вино
Подрум „Спасић“, Жупа

0,75л

1750 рсд

Тамјаника „Лекција“ -

алк. 13,5% вол.
Тамјаника 100%, суво бело вино
Подрум „Спасић“, Жупа

0,75л

2450 рсд

Јагода

Јагода је јединствено бело вино које је први пут светлост дана угледало у винарији “Ботуњац”. Ово вино настало је од истоимене племените сорте винове лозе родом из Жупе у Србији. Произведено без употребе селективних квасаца, без ензима, без употребе пумпи, нефилтрирано, хладно стабилизовано. У устима оставља наглашену сласт и ароме меда. Ово је вино за аперитив, уз деликатне потаже и супе, уз рибу у сафту или пржену.

Јагода -

алк. 13,4% вол.
Јагода 100%, полусуво вино
Подрум „Ботуњац“, Жупа

0,75л

3600 рсд

Малвазија

Суво бело квалитетно вино сламнато жуте боје са зеленкастим одсјајем, бистро и конзистентно. Мирис му је фин и типичан, воћни и цветни, мада доминира интензивни цвет багрема. На укусу је суво, мекано, веома свеже и прилично слано, средњег је тела, уравнотежено и хармонично, а накнадни му је укус бадемаст што је додатни квалитет. Јела уз која се лепо слаже су бела риба, тестенине са месом, пилетина са рижом, гриловано поврће, бела меса.

Малвазија -

алк. 13% вол.
Малвазија 100%, суво вино
Винарија „Козловић“, Истра, Хрватска

0,75л

3800 рсд

Требиано

Требиано је једно од најпопуларнијих белих грожђа у Италији, а оно које долази из области Абруцо је најквалитетније. Од овог грожђа се производи врхунско суво бело вино златно жуте боје, са врло интензивном и пуном аромом. Исказује воћне, цветне и зачинске укусе где се у својеврсном вртлогу ковитлају сасвим јасно изражене назнаке папаје, са жутим бресквама, лавандом, медом и ванилом. Иде сјајно са печеном рибом, белим месом, неким пуномасним сиревима, пастом са поврћем...

Марина Цветић -

алк. 14% вол.
Требиано 100%, суво вино
„Маскјарели“, Абруцо, Италија

0,75л

5200 рсд

Купажа

Купажа је процес мешања различитих вина, без обзира да ли су направљена од истих сорти грожђа или не. Циљ самог поступка је стварање новог вина, бољег од појединачних вина коришћених при мешању. Врши се након ферментације и завршава се флаширањем.

Купажа мења појединачне карактеристике вина (укус, боју, киселост) и не користи се за побољшавање лошијих или осредњих вина, већ само да извуче максималне особине из оних квалитетних. Захваљујући укусима и аромама које се преплићу и боре за превласт на Вашим непцима, ова вина можете конзумирати уз сву храну која се препоручује уз бела вина.

8 Тамбураша -

алк. 13% вол.
Совињон блан, шардоне
пино блан, мускат, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

1750 рсд

Тријумф -

алк. 13,5% вол.
Совињон блан 85%,
ризлинг 15%, суво вино
Подрум „Александровић“, Опленац

0,75л

2900 рсд

Розе вино

Захваљујући својој једноставности, специфичном шарму и обиљу лепршавих арома, ова вина све су популарнија у свету последњих година, па тако и код нас. Идеална су управо за пролећни и летњи период, јер у себи обједињују лагано тело и деликатне ароме. Међутим, у њима се подједнако може уживати и ако се конзумирају као аперитив, или уз лагане салате, предјела и десерте и током хладнијих дана, у неком кутку ресторана Стамболијски. Веома често розе је избор уз прасеће и јагњеће печење.

Сама боја розе вина може да варира од светле, нежне розикасте боје па све до светлорубин, црвенкасте нијансе. Боја, као и наравно ароме умногоме зависе од сорте од које се добија вино, као и од времена које сок проведе у контакту са покожицама грожђа. Традиционалан начин припреме подразумева да се црвено грожђе остави у контакту са соком кратко време, а што је оно краће, то ће и боја вина бити светлија и нежнија. Розе вина могу бити слатка, полусува или потпуно сува, што је углавном и стил већине европских розеа.

Мерло

Суво, префињено вино, нежне боје, сатенске текстуре и незаборавног, пуног укуса. Елегантан буке вина одликују ароме малине и виноградарске брескве уз наговештај пријатних тонова беле руже. Изузетно меко и уравнотежено вино живахних киселина и дуге воћне завршнице. Савршено употпуњује јела са лососом и јела са роштиља.

Розе сек -

алк. 13% вол.
Мерло 100%, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

1900 рсд

Мускат хамбург

Деликатни менует лепршавих нота руже преплавиће вас реском свежином. Дуготрајни финиш за собом оставља пуноћу укуса зрелих шумских јагода. Идеално је уз хладна предјела, салате, гриловано поврће, месо са роштиља.

Варијанта -

алк. 13% вол.
Мускат хамбург, суво вино
Подрум „Александровић“, Опленац

0,75л

2500 рсд

Купажа

Одабиром више сорти грожђа ствара се заносна фузија укуса и арома, аутентична за сваку купажу посебно. Завешће вас благи наговештај одређених воћних нота које се преплићу са мускатним аромама у свакој капи купаже розеа. Свака сорта у купажи обојиће вино у своје најбоље карактеристике, доприневши целокупном утиску удруживши укусе и ароме са осталим сортама. У складу са сопственим преференцијама препоручујемо Вам да сами изаберете своју омиљену купажу – јер шта год изабрали нећете погрешити. Уживајте у купажи уз неко од јела које препоручујемо у општем опису розе вина.

Стамболијски Розе -

алк. 13% вол.
Посебна селекција
Прокупац 50%, мускат 50%,
полусуво вино
Винарија „Доја“, Доња Јошаница

0,75л

2100 рсд

Розе -

алк. 12,5% вол.
Мерло, каберне франк
франковка, полусуво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

1750 рсд

Висперинг ејнџел -

алк. 13,5% вол.
Гренаш, рол, синсо
шираз, мурверде, суво вино
Кава д Ешијан, Прованса, Француска

0,75л

4560 рсд

Црвено вино

Уз црвено месо (јунетина, телетина, свињетина), домаћу и ловну дивљач најбоље иду изразито пуна и јака, црвена вина са развијеним сортним карактеристикама (каберне сувињон, вранац).

Прокупац иде идеално уз јаја припремљена на различите начине, или послужења с пршутом и сиром.

Када су у питању пасте, јаче црно вино резервисано је за јак прелив од парадајза.

Каберне совињон

Каберне совињон је тамно црвене боје и има ароме црне вишње, купине, зеленог бибера, дувана… Сазревањем у бурету може добити и ноте ваниле. Каберне совињон потиче из Бордоа и може се рећи да је најпопуларније вино на свету. Ово вино има пуно тело, висок проценат алкохола, јаке танине и дуготрајну завршницу којој доприносе како танини, тако и проценат алкохола. Због средњег нивоа киселина добро је да се пије уз храну. Храна уз коју се препоручује: говедина, јагњетина, стари сиреви, чоколада…

Стамболијско вино барик -

алк. 13% вол.
Каберне сoвињон 100%, суво вино

0,75л

3900 рсд

Каберне сoвињон резерве -

алк. 13.5% вол.
Каберне сoвињон 100%, суво вино
Винарија „Радовановић“, Крњево

0,75л

4900 рсд

Мерло

Мерло је грожђе плаве боје, које даје тамно вино. Вино је средњег тела, са умереним нивоом алкохола и свежим аромама црвеног воћа и биљних нота. Храна уз коју се идеално комбинује: телетина, мусаке, ћуретина, козји и овчији сиреви…

Мерло “Изба” -

алк. 13,5% вол.
Мерло 100%, суво вино
Винарија „Изба“, Велепоље

0,75л

1950 рсд

Црна тамјаника

Црна Тамјаника је древна сорта грожђа, ретка у свету, а карактеристична за подручије источне Србије. Вино је затворено црвене боје, интензивног мускатног мириса, пуног и уравнотеженог укуса са одличном постојаношћу ароме. Препоручујемо уз бифтек, црвена меса и пикантнија јела.

Тамјаника „Pај“ -

алк. 15% вол.
Црна тамјаника 100%, полусуво вино
Винарија „Рај“, Рајац, Неготин

0,75л

2550 рсд

Пино ноар

Пино ноар има ароме црвеног воћа – вишње и бруснице и црвеног цвећа – руже, као и биљне ноте репе и печурака. Ово је вино средњег тела са наглашеном киселином и меким танинима. Слаже се и уз јела од меса и уз јела од рибе, одлично се слаже уз филе лососа, туну, свињетину, печурке, сиреве.

Пино -

алк. 12,6% вол.
Пино ноар 100%, суво вино
Подрум „Ботуњац“, Жупа

0,75л

2400 рсд

Прокупац

Прокупац је црвено вино које се прави од истоимене аутохтоне сорте грожђа из Србије. Вино је интензивне боје рубина, на мирису су јасни тонови зрелог црвеног воћа. Укус вина је умерено пун са избалансираном структуром и дугом завршницом. Препоручује се уз црвено месо, јагњеће и свињско печење.

Доја црвено -

алк. 13% вол.
Прокупац 100%, суво вино
Винарија „Доја“, Доња Јошаница

0,75л

2150 рсд

Вранац

Вранац се сматра најзначајнијом сортом грожђа у Црној Гори, Херцеговини и једном од најзначајнијих у Македонији. Заступљен је и у Србији. Вина од ове сорте су сува, снажне танинске структуре и средњег до високог нивоа киселина. Боја вина иде од пурпурне код младих вина до интензивне тамно рубин боје. На мирису се јављају ароме цимета, чоколаде, цвећа, тамног воћа, биљне ароме, чак и ароме храста. Укус је пун, мек и са дугом и суптилном завршницом. Изузетно му прија храстов барик и сазревање у боци. Препоручује се уз димљено или гриловано месо, салате и старе сиреве снажних укуса.

Вранац Потркањски -

алк. 14% вол.
Вранац 100%, суво вино
Винарија „Јовић“, Потркање, Књажевац

0,75л

1650 рсд

Император -

алк. 15% вол.
Вранац 100%, суво вино
Винарија „Бовин“, Македонија

0,75л

5200 рсд

Купажа

Купаже од различитих сорти црвеног вина представљају права уметничка дела: јединствене комбинације страствених арома и снажних укуса које освајају на први гутљај. Разлике између купажа су невероватне, у зависности од вина које преовлађује, док са друге стране све носе неоспорни квалитет. Слагаће се уз сва јела која иначе препоручујемо уз црвена вина.

Аурелијус -

алк. 14% вол.
Каберне сoвињон, мерло, суво вино
Винарија „Ковачевић“, Ириг

0,75л

2490 рсд

Регент резерве -

алк. 14,5% вол.
Каберне сoвињон, мерло, суво вино
Подрум „Александровић“, Опленац

0,75л

3250 рсд

Родослов -

алк. 14,5% вол.
Каберне сoвињон, мерло, прокупац, суво вино
Подрум „Александровић“, Опленац

0,75л

6900 рсд

Живот тече -

алк. 12,5% вол.
Мерло, кабарне фран
франковка, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

2650 рсд

Куве бр. 1 -

алк. 13,5% вол.
Мерло, кабарне фран
франковка, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

2900 рсд

Икон Кампана Рубимус -

алк. 13,5% вол.
Мерло 50% каберне
франк 50%, суво вино
Винарија „Звонко Богдан“, Палић

0,75л

8840 рсд

Тињанело -

алк. 13,5% вол.
Санђовезе, каберне совињон
каберне фран, суво вино
Тенута Тињанело Антинори Тоскана, Италија

0,75л

14900 рсд

Шираз

Шираз је светлуцав, тамне рубин боје са гранитним нијансама. Прави магнет за познаваоце вина. Када се сипа у чашу, вино је у складу са слатким мирисом зрелог малог црвеног воћа. Препоручује се да се сервира на температури од 12 до 14 степени C уз говедину, јагњетину и јагодичасто воће.

Ширах Шираз Супериор -

алк. 13.5% вол.
Ширах Шираз 100%, суво вино
Винарија „Бовин“, Неготино

0,75л

2600 рсд

Зинфандел

Зинфандел је једно од најбољих Мондавијевих воћних црвених вина произведених од грожђа из Централ Коуст области, а што му даје меку укусну текстуру вина. Ароме овог вина откривају дубоко језгро светлог, живахног укуса јагоде, купине и манга. Слаже се идеално са свим месима преливеним сосом од плавог сира.

Вудбриџ -

алк. 13,5% вол.
Зинфандел 100%, суво вино
Роберт Мондави, САД

0,75л

2850 рсд

Блатина

Блатина је снажно и суво вино, тамно рубин црвене боје, препознатљиве својствене ароме, пуног и хармоничног укуса. Као јужно вино поседује оптималну концентрацију киселина. Временом добија на квалитету, након што одлежи у дрвеним бурадима. Пије се лагано, у малим гутљајима, а препоручује се уз јача јела од меса, а посебно уз печења, рибље специјалитете и говеђи пршут.

Мостарска блатина -

алк. 13% вол.
Блатина 100%, суво вино
Винарија „Читлук“, Б и Х

0,75л

1790 рсд

Плавац мали

Плавац мали је аутохтоне далматинска сорта, а сматра се еколошким производом зато што изостаје употреба било каквих хемијских средстава за заштиту. Кроз мирисе вина насталих од ове сорте се провлачи црвено воће, благе ноте ваниле и сортни мирис плавца малог са положаја Дингачког виногорја. Вино је финих зрелих танина, кремасто, воћног и земљаног карактера, дуге завршнице коју краси арома нане и зачинског биља које дуго након гутљаја остају у устима. Одлично се слаже са бифтеком и црвеним месима, јаким сиревима.

Дингач -

алк. 14,5% вол.
Плавац мали 100%, суво вино
Винарија „Матушко“, Пељешац

0,75л

4900 рсд

Монтепулћиано

По стилу типично италијанско вино, веома заокружено и са доста воћних арома. Свака берба одлежава у потпуно новим бурадима. Вино је израженог букеа, рубин црвене боје са пламеним одсјајима. Пуног тела и комплексно, са загревањем отпушта укусе воћа и цвећа, мирисних зачина. Најчешће су то бобице, купине, суво цвеће, љубичице, ванила, а јасне су и назнаке тамне чоколаде. Што се хране тиче, нема дилеме: овакво вино тражи добар јунећи одрезак.

Марина Цветић -

алк. 14% вол.
Монтепулћиано д Абруцо 100%
суво вино
Маскјарели, Абруцо, Италија

0,75л

5600 рсд

Restoran Stambolijski

ЛОКАЦИЈА

Николе Пашића 36, Ниш
Видите на мапи →

КОНТАКТ

+38118300440, +38118300444 Менаџер: +38163507508 info@restoranstambolijski.rs

РАДНО ВРЕМЕ

Понедељак - субота: 12.00 - 24.00
Кухиња: 12.00 - 22.30

Недеља: 12.00 - 24.00
Кухиња: 12.00 - 22.30

ПРАТИТЕ НАС